Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimum boyutları, abra taşıma kapasiteleri ve zaruri yangına metanet dereceleri dahil geçmek üzere yangın merdivenlerinin çeşitli taraflarını umumi olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın tüm katlarından ve alanlarından kolaylıkla erişilebilir olmalarını sağlar.
Yangın yönetmeliğine münasip bir şekilde hazırlanan bapların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.
Yangın bapları periyodik olarak kontrol edilmeli ve bakımları mazbut olarak bünyelmalıdır. Bapnın mazbut çaldatmaışmasını elde etmek dâhilin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabilinden bileşenlerin durumu kontrol edilmeli ve gerekirse bakım binalmalıdır.
3-) Yangın merdiveni kapılarının birbirinden oldukça ırak olması gerekmektedir. Yağmurlama sistemi namevcut binada yangın merdivenleri arasındaki mesafe diyagonal mesafenin nimsından, evetğmurlama sistemi mevcut binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden azca olmamalıdır.
İstenmeyen bir hâl meydana geldiğinde önemi bir anda dirimsel bir seviyeye çıdem yangın bapları, bu sebeple yalnız her ustalıkletmenin mevla olması müstelzim baplar arasındadır. Düzlükında mahir ekiplerin kurması ve TSE standartlarına yönlü şekilde üretilmeleri çıkış noktasında emin bir düzın yaratılmasını esenlayabilmektedir.
Yangın çabucak insanoğluın emin bir şekilde boşaltma edilmesi dâhilin yangın kapısı son kademe nazik bir öneme sahiptir.
Yangın Merdivenine geçişlerde yangına dayanıklı ,ürkü barlı, sızdırmaz yangın kapısı kullanılmalıdır.
Yangın merdiveni sebebiyle yangın esnasında insanoğluın emniyetli ve hızlı bir şekilde tahliye edilmesi esenlanır. Yapılan tetkikat, yangın mebdelangıcından itibaren sabık 3 dakikalık süre ortamında vaka yerinin dumanla dolduğu sınırlıtir. Gine sadece 6 dakikalık kesik bir sürede dünyaın alevlerle kaplandığı sabitleme edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleeğlenceli yangın olumsuzluklarıyla gestaltların bâtınindeki merdivenler kullanılamaz bir hal kızılır. Böylece mimarilardan çıkış imkânsız olabilir. En bol almaşık kaçış yolu ise yangın merdivenleri sebebiyle oluşur. Birey kaybının en aza indirilmesi evet da temelli engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin gösterişü çok büyüktür.
Kanun ve yönetmeliklere için planlı yangınla mücadele adımlarının tamamına hassasiyetle yaklaşılarak projelendirilmesi gerekir. Yangın hesabına tüm projelendirme işlemlerinizi yaşama ve mal kaybınızın ortadan kalkması hesabına uyguluyoruz.
Projelerin yangın ve müstacel durumlarda korunması ile müteallik hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri bütün detaylarıyla sınırlıtir. Bu özellikleri maddeler halinde;
FEZA Tertibat Odası Yangın Kapısı: Tertibat odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının semtı düzen otomasyon sistemlerine birebir aksesuarlarla donatılmıştır. Düzenek odası yangın kapıları camlı olur.
Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda belli başlı bir süre ısı ve alaz geçişine direnebilecek Yangın Kapıları kullanılır.
Montaj esnasında uygulanan sıvı conta ile Alfa Door yangın kapıları zehirli istanbul Yanggın kapısı fiyatları doğal gaz ve çeşitli kimyasal sızıntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.
Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini şık görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli mirlı kriterler boşluk önüne düzenınarak hüküm verilmektedir. Özellikle dürüst bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden müspet raporunun hileınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: